Manuskript

FilmtalentNord

En filmskole for unge i Nordjylland

Brænder du inde med en god historie og en ustyrlig fortællelyst? Kan du se din idé fungere som film, og er du villig til at udvikle på idéen sammen med andre filmfolk? Så kan det være, at du bliver Filmtalent Nords nye manuskriptelev. Filmtalent Nord er en nyt forløb for unge nordjyder, der drømmer om en fremtid med film – og som får lov til at lave sin egen biograf-spillefilm i samarbejde med andre unge filmnørder og ikke mindst nogen af landets bedste filmfolk.

Som manuskriptelev på Filmtalent Nord skal du udvikle din historie sammen med en professionel manuskriptforfatter. Historien bliver filmatiseret og sendt i biografen med premiere til Kulturmødet 2016. Du får desuden også undervisning i andre sider af filmproduktion. Kort sagt vil du have erfaringen og kontakterne til at gå videre med din filmdrøm, når du har gået på Filmtalent Nord.

Ansøgning:

For at blive optaget som manuskriptelev på Filmtalent Nord skal du indsende en idé til den spillefilm, som skal produceres og i sidste ende komme i biografen. Det vigtigste for os er slet ikke, hvad du har lavet før, men om du har noget på hjerte. Vi leder efter unge mennesker med stærke idéer og en kæmpe lyst til at fortælle dem.

Idéen skal sendes som en filmsynopsis på maks. 5000 skrifttegn. Den sendes sammen med en motiveret ansøgning på maks. 5000 skrifttegn, hvor du fortæller lidt om, hvem du er – hvad giver dig lyst til at lave film? Er der en type film du drømmer om at lave? Hvad inspirerer dig? Husk at vedlægge navn, adresse, e-mail, telefonnnummer og alder.

Din ansøgning sendes til: optagelse@filmtalentnord.dk med overskriften ”MANUSKRIPT” senest mandag d. 15. juni kl. 12:00. Husk, at der inden er manuskriptworkshop med Hollywood-konsulenten James Fernald, hvor du kan få gode råd til din foreløbige idé og til, hvordan du skriver en filmsynopsis – ønsker du at ansøge, skal du deltage.

OBS: Manuskriptet må gerne være skrevet af flere personer. Hvis I er flere om én idé, skal begge jeres motiverede ansøgninger sendes med manuskriptet.

Krav:

- For at ansøge skal du være 15-25 år gammel og være bosat i Nordjylland

- Du skal kunne deltage i alle filmworkshops med Talentholdet

- Din ansøgning, både synopsis og motiveret ansøgning, skal sendes i Word eller PDF-format

- Du kommer ikke i betragtning, hvis vi modtager ansøgningen efter 15. juni kl. 12:00

- Du skal have deltaget i manuskriptworkshoppen

 

Jury for synopsis:

-Kasper Vegeberg: Chefkoordinator og kreativ konsulent på Filmtalent Nord

-Kim Fupz Aakeson: Forfatter bag et væld af bøger og film (Den eneste ene, Perfect Sense, En du elsker, Viceværten, Prag, Hannibal & Jerry og mange flere)

 

 

Projektet er støttet af KulturKANten.