Om

FilmtalentNord

En filmskole for unge i Nordjylland

 

Filmtalent Nord er en ny, nordjysk fritidsforløb, der hjælper unge nordjyder igennem hele produktionen af deres egen spillefilm. Filmen vil blive vist i flere danske biografer, og undervejs vil nogle af de dygtigste folk fra dansk film undervise og vejlede i de forskellige filmfag. Se mere under Workshops.

Filmtalent Nord er et 1-årigt undervisningsforløb, der er gratis for deltagerne (Talentholdet), og som inviterer andre interesserede, unge nordjyder til at komme og være med i vores professionelle workshops. I sidste ende er målet at sprede lysten til at lave film og events i Nordjylland og sende nye nordjyske talenter ind i den danske filmindustri.

Det er for alle, der drømmer om at lave film, uanset om det er som lydtekniker, fotograf, klipper, instruktør, producer, skuespiller, forfatter eller noget helt andet. For da filmskabelse er et samarbejde imellem alle disciplinerne, får du undervisning i det hele.

Dem, der følger vores workshops, og som ikke er en del af det optagne talenthold, kan, hvis der er roller og funktioner, de kan indgå i, også være med på produktionen af spillefilmen.

Forløb:

Filmtalent Nord består af en workshop-periode og en produktionsperiode. Unge nordjyder er velkomne til at være med til vores workshops, der er fordelt over hele Nordjylland (læs om dem her) – Talentholdet har dog undervisningskrav til alle workshops. Workshops’ene løber fra august-december, med en indledende manuskript-workshop i maj.

Efter endt juleferie 2015 bliver Talentholdet fordelt ud på specifikke filmposter og skal nu i løbet af det næste halve år filme en spillefilm efter et allerede skrevet manuskript. Filmen får galla-premiere til Kulturmødet 2016 for en specielt inviteret gruppe af politikere og kulturfolk og bliver herefter vist i flere andre biografer. Herefter vil den blive sendt på diverse filmfestivaler.

 

 

Projektet er støttet af KulturKANten.