Workshops

FilmtalentNord

En filmskole for unge i Nordjylland

Alle workshops foregår i weekender/ferier og er åbne for deltagelse af alle nordjyder i alderen 15-25. Der er forbehold for ændringer i tid og sted. Vi opdaterer siden løbende.

Filmstruktur med James Fernald:

 

 

 

 

 

 

 

 

Tid: Lørdag d. 9. maj kl. 10.00-15.00

Sted: Tranevej 2 Nykøbing Mors

En god historie starter altid med en god idé – men hvordan bliver det til et stærkt manuskript? Det kan være et kæmpe puslespil at skrue et helt manuskript sammen. James Fernald har i mange år hjulpet filmskabere fra hele verden med at komme videre med deres idéer. Drømmer du om at skrive din egen film – eller vil du bare have hjælp til at gå videre med en god historie – så er det helt oplagt at tage til foredraget med James Fernald, der i Danmark bl.a. har undervist Nikolaj Arcel, Rasmus Heisterberg, Pernille Fischer Christensen, Christina Rosendahl og mange andre.

Foredraget er specielt gavnligt for deltagerne i Filmtalent Nords manuskriptkonkurrence, men er også relevant for dem, der ønsker at deltage på talentholdet, samt øvrige interesserede fra vores målgruppe.

Efter workshoppen vil der være mulighed for at stille spørgsmål og få talt lidt om hele projektet Filmtalent Nord.

OBS: Denne workshop foregår på engelsk.

Stunt-workshop med Klaus Hjuler:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tid: 21. august

Sted: Kulturmødet (Nykøbing Mors)

Tænker du nogensinde på den stakkel, der på film får brændt sin arm, bliver sparket i skridtet eller får et slag i ansigtet? Du kan blive den stakkel! I hvert fald for en dag, når stuntmanden Klaus Hjuler (Tempelriddernes Skat, Flammen & Citronen, Arn og mange andre) kommer til Kulturmødet og underviser i stuntteknikker. Forbered dig på en sjov og hektisk eftermiddag, hvor du prøver kræfter med både skridtspark, slag og meget mere. Du får desuden lov at se (og måske prøve), hvordan man laver større stunts såsom at blive skudt eller brændt af. Så kig forbi vores stuntworkshop til Kulturmødet 2015!

 

 

Kamerateknik (foredragsholder stadig ukendt)

Tid: Midt september

Sted: Frederikshavn

 

 

Klippeteknik med Brian Bang:

Tid: 17.-18. oktober

Sted: Nykøbing Mors

 

Uanset hvor godt en film er filmet, så opstår en stor del af magien i klipperummet. Du tænker måske ikke altid over, hvor stor et arbejde, der er lagt bag klipningen – men det betyder bare, at klipperen ved, hvad hun har lavet. Brian Bang har redigeret i årtier og kan fortælle om, hvordan håndværket og det kreative mødes på skærmen, når man sidder med alt filmmaterialet.

 

 

Lydproduktion (foredragsholder stadig ukendt)

Tid: Start oktober

Sted: Stadig ukendt

 

Filmskuespil og casting med Sonia Suhl:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tid: 31. oktober

Sted: Brønderslev Amatør Scene

Sonia var elev på Morsø Gymnasiums teaterlinie og Teatertalent Nord, da hun gik til casting på spillefilmen ”Når Dyrene Drømmer”. Hun skulle vise sig at tage filmholdet med storm og landede en hovedrolle, der bl.a. satte hende i kategori med Ghita Nørbye, Paprika Steen, Bodil Jørgensen og Danica Curcic som nomineret til Bodil-prisen 2015 for bedste kvindelige hovedrolle. Hun kommer og fortæller om sine oplevelser på filmsettet og underviser i forskellene imellem at spille på en scene og foran et kamera.

Instruktion med Christina Rosendahl:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tid: Slut-november

Sted: Hobro

Det kræver sin instruktør at have overblikket og ledelsen af en hel filmproduktion. Det ved Christina Rosendahl om nogen. Ikke alene har hun selv instrueret bl.a. ungdomsfilmen Supervoksen, tv-serien Lulu & Leon og ikke mindst spændingsfilmen Idealisten, der får premiere til april, med bl.a. Søren Malling og Thomas Bo Larsen på rollelisten. Med en blanding af sine erfaringer som instruktør og som konsulent for andre instruktører kan Christina både inspirere og guide kommende filmskabere – så denne workshop er ikke en, man må gå glip af!

Arbejdet som producer (foredragsholder stadig ukendt)

Tid: Start december

Sted: Stadig ukendt

 

 

 

 

Kamerateknik.

 

André Hansen, der bl.a. har tilknytning til Station Next i Århus, kommer og underviser i kamera teknik og berører i den forbindelse også lys sætning.

Den første dag vil indeholde teoretisk undervisning. Anden dagen vil holdet udføre en filmisk narrativ produktion.

 

Workshoppen foregår i Nykøbing.

D. 16 – 17. januar 2015

 

 

 

Producer workshop Jan Harlan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jan Harlan, der har været producer for Stanley Kubrick kommer og underviser i kunsten, at være producer på en film.

http://www.imdb.com/name/nm0363214/

 

Vores underviser fra manuskript workshoppen James Fernald vil også deltage i denne workshop, så vi kan få de sidste ting omkring manus på plads.

 

Workshoppen afholdes i Bio Mors i Nykøbing

D. 23 – 24. januar 2015.

 

 

 

Projektet er støttet af KulturKANten.